[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Aromatherapie, de kracht van essentiële oliën.

 

katten en essentiële oliën
Jayda, ruikt aan de Vetiver voor meer kracht

 

Aromatherapie en waarom elke katteneigenaar essentiële oliën in huis zou moeten hebben!

 

Katten en essentiële oliën gaan heel goed samen

Geuren werken heel erg kalmerend en iedereen weet wel dat katten stress gevoelige dieren zijn. De meeste katten eigenaren zullen hemel en aarde bewegen om het voor hun “eigen-wijze” viervoeter zoveel mogelijk naar hun zin te maken. Alhoewel wij soms ook gebonden zijn met onze dagelijkse dingen; denk maar een aan stress vanwege verbouwing, verhuizing, nieuwe gezinsleden (al dan niet harig), ziekte of zelfs nu in Coronatijd is alles anders.

Hoe fijn is het dan als wij met een simpele handeling 2 druppels olie in de diffuser doen en dan heerlijk werken aan een stressvrije omgeving voor onze katten.

 

aromatherapie/ diffuser

Hoe gaat het in zijn werk?

Katten zijn stressgevoelig en kunnen veel stress ondervinden van allerlei dingen in en rondom het huis. Vaak zijn dit momenten die we niet makkelijker kunnen maken maar wel stress opleveren. Door kalmerende en ontspannende olien te diffusen in huis maakt dat dit de hoogte van de stress vermindert. Zo heb ik als gedragstherapeut voor katten al vele katten en hun baasjes mogen helpen bij onzindelijkheidsproblemen, agressieproblemen in een kattengroep, onrust in huis zoals een verbouwing, verhuizing, geboorte van een kind en noem maar op.

Aromatherapie klinkt heel spannend maar iedereen kan hiermee aan de slag. Wil je direct zelf aan de slag met de oliën maar je weet niet hoe? ook dat heb ik voor je kunnen regelen. Bestel de olie via deze unieke bespaar-link of via de casa-aroma.nl/shop/ en je kunt gelijk starten met de mooiste oliën. Je ontvangt van mij 3 PDF’s vol met basis informatie over de olie en je krijgt altijd gratis advies over hoe je de olie het beste kunt inzetten voor jouw katten!

Tip; bestel de Premium starterkit Nl. Hiermee bespaar je ruim 150 euro op een totaal van 12 oliën en een diffuser! Kijk dan ook op Aromacollege.nl. Even registreren en dan kun je gratis de video “Goede start met essentiële oliën – katteneditie” bekijken!

De geuren bereiken via de geurzenuw een gedeelte in onze hersenen waarbij we op gestreste momenten direct verlichting en ontspanning ervaren! Dit werkt voor zowel mens als dier!

 

kat essentiële olie
Geurhanger! Exclusief gemaakt voor Casa Aroma

Iedereen weet wel dat katten gevoeliger zijn en dat de lever een andere werking heeft; Dat wil niet zeggen dat oliën verboden terrein zijn maar wel dat er een paar richtlijnen zijn. Vandaar dat ik hier dan ook zeg; less is more! Gebruik met gezond verstand kwalitatief goede oliën van therapeutische graad. Ik werk heel graag met de producten van Young Living omdat het bedrijf transparant is. Alle producten zijn vrij van chemische toevoegingen en passen dus heel goed in een toxisch vrij huis! Ze hebben zelfs een Seed to Seal garantie!

Het aanbieden van geuren en dus de essentiële oliën doe ik vaak via de geurhanger! Deze is speciaal gemaakt voor Casa Aroma & Kattentrimbus door Dutzie! De hangers zijn van hout en hier kan je makkelijk een druppel olie op smeren. Zo blijft de geur lekker lang werken en katten vinden het altijd interessant om te zien wat er ligt!

 

 

 

Een paar richtlijnen op een rij; katten ook helemaal blij!

 

  • Less is more, gebruik heel weinig! De YL producten zijn heel sterk en van therapeutische graad.
  • Verdunnen is aanbevolen. Dat kan met een diffuser, via een geurhanger, via jouw eigen handen/huid of met V6 olie
  • Het neusje van de kat is erg gevoelig, is de geur voor jou al sterk dan is het voor de kat zeker te sterk!
  • bij twijfel altijd navragen bij jouw aromatherapeut/ upline!!

 

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]