Essentiële oliën voor dieren

Zet oliën snel en gemakkelijk in voor een stressvrij leven

Casa Aroma is er speciaal voor dieren en hun baasjes. Je vindt er alle informatie die je nodig hebt om snel en gemakkelijk de essentiële oliën in te zetten voor een stressvrij leven. Met al een paar druppels essentiële oliën kunnen trauma’s aangepakt worden.

De diffuser en de essentiële oliën zijn goed en veilig inzetbaar in jouw eigen huis, maar ook in de trimsalon, het kattenhotel, een dierenpension, bij de dierenartsenpraktijk, tijdens examens van honden en kattentrimmen.

Denk ook eens aan de momenten van verbouwen of verhuizen. Nieuwe dieren in huis of stress vanwege de kattenreismand. Feestdagen en vuurwerk stress kunnen vanaf eind oktober al gaan meespelen.

Er kan sprake zijn van probleemgedrag bij dieren waar je maar geen doorbraak in lijkt te boeken. Dieren uit het buitenland hebben vaak ook meer moeite om hier te settelen ondanks onze goede bedoelingen.

Dan is het toepassen van aromatherapie heel eenvoudig in te zetten met een diffuser.

Waarom aromatherapie en essentiële oliën voor dieren?

Dieren kunnen heel snel last hebben van stress. Teveel stress kan voor probleemgedrag zorgen, zoals onzindelijkheid of constant blaffen.

Een simpele oplossing zou zijn om de bron van stress aan te pakken en ervoor te zorgen dat ze daar geen last meer van hebben. Deze optie is altijd de moeite waard om te bekijken, maar in veel gevallen kan de bron niet aangepakt worden.

Dan is aromatherapie een geweldige manier van stress aanpakken.

Soms zijn dieren door heftige gebeurtenissen zo ontzettend bang geworden dat ze iedere keer vast lopen in hun eigen gedrag. Dit kan dan zoveel probleemgedrag veroorzaken dat het leven in huis niet meer leuk is voor jou en je dier.

Ook hier kan je flink veel vooruitgang boeken met de inzet van aromatherapie. Bij dit soort problemen raad ik wel aan om hier advies bij in te winnen.

Leuk om te weten: als je via mijn webshop de starterkit bestelt, help ik je (helemaal gratis) bij het inzetten van de essentiële oliën.

Je kunt op verschillende manieren de geur van essentiële oliën inzetten:
  • Met een diffuser. Koud water in een reservoir, waarbij 1 tot 3 druppels olie naar keuze worden toegevoegd. Deze manier is fijn en veilig voor onze dieren.
  • Direct laten ruiken uit het flesje. Deze manier helpt ook vooral op momenten dat de stress en paniek te hoog zijn. Bied dit aan op 30cm van de neus, want dieren ruiken veel beter dan mensen.
  • Een druppel olie op een houten hanger of op een doekje.

Mijn missie is een stressvrij leven voor alle dieren. Ook voor die van jou. Laat een berichtje achter als je een probleem hebt met je dier en wilt weten hoe essentiële oliën kunnen helpen.

Volg de Casa Aroma Facebookpagina voor meer informatie over aromatherapie en essentiële oliën voor iedereen.

Aromatherapie en essentiële oliën voor dieren.