Welkom op de website van Casa Aroma speciaal gemaakt voor dieren en hun baasjes. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om snel en gemakkelijk de essentiële oliën in te zetten voor een stress vrij leven. Vergeet ook zeker niet dat met een paar druppels essentiële oliën trauma’s aangepakt kunnen worden.

De diffuser en de essentiële oliën zijn goed en veilig inzetbaar in jouw eigen huis maar ook in de trimsalon, het kattenhotel, een dierenpension, bij de dierenartsenpraktijk, tijdens examens van honden en kattentrimmen.

Denk ook eens aan de momenten van verbouwen of verhuizen. Nieuwe dieren in huis of stress vanwege de kattenreismand.  Feestdagen en vuurwerk stress kunnen vanaf eind oktober al gaan meespelen, er kan sprake zijn van probleem gedrag bij dieren waar je maar geen doorbraak in lijkt te boeken. Dieren uit het buitenland hebben vaak ook meer moeite om hier te settelen ondanks onze goede bedoelingen. Dan is het toepassen van aromatherapie heel eenvoudig in te zetten met een diffuser.

Waarom aromatherapie en essentiële oliën voor dieren?

Dieren kunnen heel snel last hebben van stress, teveel stress kan dan voor probleemgedrag zorgen zoals onzindelijkheid, of constant blaffen. Een simpele oplossing zou zijn om de bron van stress aan te pakken en ervoor te zorgen dat ze daar geen last meer van hebben. Deze optie is altijd de moeite waard om te bekijken maar in veel gevallen kan de bron niet aangepakt worden. Dan is aromatherapie een geweldige manier van stress aanpakken.

Soms zijn dieren door heftige gebeurtenissen zo ontzettend bang geworden dat ze iedere keer vast lopen ze vast in hun eigen gedrag. Dit kan dan zoveel probleemgedrag veroorzaken dat het leven in huis niet meer leuk is voor mens en dier. Ook hier kan je flink veel vooruitgang boeken met de inzet van aromatherapie. Bij dit soort problemen raad ik wel aan om hier advies bij in te winnen. Leuk om te weten, als je via mijn webshop de starterkit besteld dan help ik je bij het inzetten van de essentiële oliën. (helemaal gratis)

Je kunt op verschillende manieren de geur van essentiële oliën inzetten.

Met een diffuser, koud water in een reservoir waarbij 1 tot 3 druppels olie naar keuze worden toegevoegd. Deze manier is fijn en veilig voor onze dieren.

Direct laten ruiken uit het flesje, deze manier helpt ook vooral op momenten dat de stress en paniek te hoog zijn. Wel aanbieden op 30 cm van de neus, dieren ruiken veel beter dan mensen.

Een druppel olie op een houten hanger, of een doekje. Wil je meer weten over hoe de essentiële oliën jouw kunnen helpen met je dieren stuur dan een mail.