Emoties de baas

Emotie is een energie in beweging opkroppen is ongezond!

Emotie is een energie in beweging, die binnen in het lichaam ontstaat en zich een weg naar buiten baant.  Zolang de emotie maar in beweging is en verwerkt kan worden, is het een ideale situatie. De problemen ontstaan vaak als de emotie stopt met bewegen. Alle onverwerkte emoties zullen om aandacht blijven vragen, totdat het achterliggende probleem of trauma wordt gezien en verwerkt kan worden. Wees jouw emoties de baas.

emoties de baas

 

De meeste mensen hebben niet echt geleerd om hun emoties te tonen maar juist altijd alles afgedaan en opgekropt. Dit is precies waar we allerlei problemen van krijgen op mentaal en emotioneel vlak maar vaak ook nog fysiek. Al deze onverwerkte emoties kunnen onbewust een heel groot effect hebben in ons leven en hoe wij de wereld zien en ervaren. Soms lijdt dit zelfs tot depressies. Herken je dit; vaak “vage lichamelijke pijntjes” of “een bedroefd gevoel wat maar blijft sluimeren terwijl je alle voor elkaar hebt? En dan nog het ergste; je kunt je vinger niet op de juiste plek leggen om tot een vorm van verbetering te komen…..

Er zijn heel veel verschillende emoties maar ze zijn grofweg onder te verdelen in blij, verdrietig, boos, bang. De blije emotie is over het algemeen een ‘makkelijke’ emotie en zal ook niet direct onverwerkt blijven, laat staan voor problemen zorgen.

De emoties verdrietig, bang en boos zorgen voor veel innerlijke onrust en het kost je veel moeite om deze emoties onderdrukt te houden. Op deze manier krijgen de emoties de overhand en zijn wij ze niet meer de baas.

Ik leg het altijd uit op deze manier; je hebt heel veel oude emoties die je nooit hebt verwerkt maar die zijn opgeslagen in je lichaam. Alles bij elkaar vormt dit jouw “blauwe plek” en als je daarop drukt doet het zeer. Het kan dus voorkomen dat iemand oneerlijk is tegen je, of iets zegt wat heel onaardig is (soms zelfs onbewust door mensen). Dit is dan alsof er op jouw blauwe plek gedrukt wordt en dat doet zeer! Hierdoor ben je dus ook altijd overgeleverd aan je oude emoties en zal je altijd heftiger reageren dan je zou willen. Je kunt er dan alleen maar voor zorgen dat jouw “blauwe plek” kleiner wordt zodat er minder snel op gedrukt kan worden. Jouw “blauwe plek” bestaat vaak uit oude opvattingen, oude overtuigingen en onverwerkte emoties vanuit jouw hele leven!

Hoe je weer de baas kunt zijn over jouw emoties?

Heel simpel, ga er even goed voor zitten; laat een emotie opkomen en voel waar deze zit in jouw lichaam. Vervolgens geef je de emotie een naam (bijv. boos, kwaad, furieus enz) en pak dan een heerlijk olie van Young Living. Doe een druppel in je handpalm en wrijf de olie in je handen uiteen. Vervolgens ruik je 3 a 4 keer diep de geur van de olie in en voel hoe de ontspanning het overneemt van de heftige emotie. Heerlijk toch, zo simpel kan het zijn, gewoon aan een olie ruiken!

Wil je weer de controle hebben over je emoties en ben je het zat om steeds maar weer op je “blauwe plek” gedrukt te worden? Volg dan een korte Aroma Reset online of via de telefoon. Meld je hier aan. 

Wil jij zelf de oliën van Young Living bestellen en ook direct zelf flink besparen? Gebruik dan deze unieke bespaar-link en maak gratis een account aan! Je bespaart niet alleen 24% op jouw olie producten maar je krijgt toegang tot mijn uitgebreide ervaringen-netwerk. Je staat er dus zeker niet alleen voor en ik help je op weg om jouw eigen olie-expert te worden.

young living