Katten en aromatherapie, hoe werkt het?

Als gedragstherapeut voor katten werk ik samen met de baasjes om een oplossing voor een probleem te vinden. Hoe dat werkt zal ik uitleggen;

Mijn visie is dat een gedragsprobleem niet alleen bestaat vanuit de kat maar dat de omgeving en de invloed van de eigenaar ook groot kan zijn. Om deze reden werk ik dan ook vanuit een totaal plaatje en werk ik graag met aromatherapie om iedereen weer “zen” in eigen huis te krijgen!

Voor katten werkt het eigenlijk heel eenvoudig; zo min mogelijk gedoe en veranderingen in en om “mijn” huis. Katten houden van voorspelbaarheid en houden graag de controle over hun dagelijkse dingen. Zodra hier iets in veranderd dan kan dit stress opleveren met soms gedragsproblemen ten gevolg. Als gedragstherapeut raad ik dan ook zoveel mogelijk aan om allerlei stressfactoren voor de kat te vermijden of te verwijderen. Helaas kan dit niet altijd en dan is aromatherapie een hele mooie manier van werken.

Een voorbeeld; als er een verbouwing gaande is in huis dan geeft dat constant stress. Een verbouwing is één van die dingen die je niet kunt stopzetten. Het lawaai van boren, hameren en vreemde werklui in huis zorgt voor een contstante aanvoer van stress. Dit kan zomaar teveel zijn voor jouw kat en om de stress te verminderen zet ik graag essentiële oliën in om het stresslevel van jouw kat zo laag mogelijk te houden!

 

Een belafspraak is snel gemaakt en je betaalt niet meer dan de tijd die we aan de telefoon hebben besteedt.

Geen hoge consultbedragen en huisbezoekingen maar snel en makkelijk een probleem aangepakt.

Mocht aromatherapie naar wens ingezet kunnen worden dan is de aanschaf van een starterpakket een hele voordelige optie! Een mooi voordeel is dat bij de aanschaf van een starterkit standaard mijn tips en adviezen gratis ingezet kunnen worden! Je hoeft zelf dus geen aromatherapeut te zijn! Klik hier voor die voordelige starterkit!

Hoe pakken we een probleem aan?

De eigenaar komt met een bepaald probleem, dit kan bijvoorbeeld zijn; onzindelijkheid in huis, agressie naar mens of dier, angstig gedrag, teveel stress voor een kat in huis.

We maken een belafspraak waar we samen kunnen doornemen wat het probleem is en gelijk daarop kan ik al een aantal adviezen inzetten. Deze adviezen baseer ik op gedragstherapie maar ik kan hierbij naar wens ook de aromatherapie inzetten.

Het belangrijkste is dat er gekeken wordt naar wat de kat nodig heeft om zich fijn te voelen in huis. Daarnaast is het voor mij belangrijk om te weten hoe jij als eigenaar erin staat. Als een onzindelijkheids probleem al langere tijd bestaat dan begrijp ik de frustratie maar al te goed. Steeds weer opruimen en schoonmaken geeft veel stress. Dit draagt dan ook weer bij aan het bestaan of zelfs verergeren van het probleem. Ook hier is de inzet van aromatherapie van groot belang.

Kortom, ik bekijk het totale plaatje waarbij we oplossingen inzetten voor de kat, de eigenaar en eventuele andere dieren in huis. de kat